Особе са Дауновим синдромом уз много рада постижу много

У Дому за лица са инвалидитетом у Вишеграду који збрињава женска лица ометена у развоју смјештено је осам корисница са Дауновим синдромом, а у Удружења особа са потешкоћама у развоју „Мој пријатељ“ двије особе са овим синдромом којима се, у складу са могућностима, настоји пружити све што је неопходно и дан испунити различитим активностима и дружењем.

Дефектолог у Дому Маја Вујадиновић рекла је да дјеца са Дауновим синдромом шире љубав, срећу, воле да слушају музику.

„Са аспекта васпитно-едукативне активности кориснице укључене свакодневно у различите активности кроз групне и индивидуалне облике рада, у зависности од њихових могућности и способности. Имамо кориснице које су укључене у окупационе активности“, навела је Вујадиновићева.

Портпарол Дома Тања Тановић Карабатак рекла је да ова установа за бригу и смјештај корисница ометених у развоју, осим веома добре и квалитетне здравствене његе, пружа разноврстан садржај кроз окупациону терапију и васпитно-едукативни рад.

Члан Удружења особа са потешкоћама у развоју „Мој пријатељ“ Драгана Антић рекла је да у Удружењу имају двије особе са Дауновим синдромом и истакла да те особе могу да постигну много, али да се са њима треба много радити.

 

Leave a reply