Novogodišnja priredba u Domu za lica sa invaliditetom

U višegradskom Domu za lica sa invaliditetom u kojem borave osobe sa poteškoćama u razvoju održana je novogodišnja priredba kojoj su, osim štićenica i zaposlenih, prisustvovali i predstavnici opštine.

Direktor Doma Zoran Vasiljević rekao je da se štićenice raduju i priredbi, kao i paketićima koji su im podijeljeni uoči praznika.

„U posjeti nam je i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, kojem koristim priliku da zahvalim za saradnju i pomoć. On je jedini od svih načelnika koji se aktivno angažuje i interesuje oko poslovanja i pomoći našoj ustanovi“, dodao je Vasiljević.

On je istakao da ova ustanova ima dobru saradnju sa svim Centrima za socijalni rad, opštinama, višegradskim Domom zdravlja, bolnicom u Foči, te Psihijatrijskom bolnicom Sokolac.

„Dom korisnicama može da pruži njegu, zaštitu, brigu, opravak, kao i njihovu radnu okupaciju“, naveo je Vasiljević.

Vasiljević je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Vladom Republike Srpske, te istakao da bez Vladine pomoći, ova ustanova ne bi mogla opstati.

„Vlada Republike Srpske je uložila više od dva miliona KM za adaptaciju objekata. Zahvaljujući sredstvima Vlade uspjeli smo da adaptiramo sve objekte, da ih dovedemo na zavidan nivo i da imamo dobre uslove za rad i boravak korisnica“, naveo je Vasiljević.
On je rekao da Vlada Republike Srpske sufinansira ogrev i smještaj korisnica iz Republike Srpske.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština Višegrad i Dom za lica sa invaliditetom imaju jako dobru saradnju.

„U toku godine imamo zajedničke akcije i naša obaveza je da brinemo o ovim kategorijama“, istakao je Đurević.

U Domu za lica sa invaliditetom u Višegradu smješteno je 180 štićenica.

Leave a reply